Κορινθιακός: Κινδυνεύει από τσούχτρες-υπεραλίευση

0

Διαστάσεις προσλαμβάνει η περιβαλλοντική ζημιά -αν όχι καταστροφή- του Κορινθιακού Κόλπου, που σήμερα περνάει σε επίπεδο κοινοβουλίου, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται και παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Η εκστρατεία κατά της πλαστικής σακούλας που έχουν ξεκινήσει ο Δήμος Αιγιάλειας (μαζί με τον ΣΠΟΑΚ), δεν δύναται να σκεπάσει το θόρυβο που έχει προκαλέσει η υπεραλίευση ανοιχτά του Αιγίου, αλλά και η οφθαλμοφανής ύπαρξη μεδουσών, ως αποτέλεσμα αυτής.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή τους στις 10 το πρωί έχουν καλέσει στελέχη του υπουργείου περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης, πανεπιστημιακούς και περιβαλλοντικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθούν.
Μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Παπαθεοδώρου καθηγητής Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γιώργος Κανέλλης από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας, ο Ευθύμιος Σκαρίμπας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών», ο Σταμάτης Χαλβατζής πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης , μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών κ.ά.

 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

 

Οι αποκαλύψεις για μόλυνση της θάλασσας, έφτασε όμως και σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, αφού όπως έχει γράψει το pelop.gr, στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου από το Αίγιο, έχει φθάσει μηνυτήρια αναφορά απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού για τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του οικοσυστήματος.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Από την έντυπη έκδοση της «Π»)