Πάτρα: Διοργανώνεται 3ήμερο Φεστιβάλ χορού τρίτης ηλικίας, με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα

0

Για 1η φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ χορού αποκλειστικά για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Μέλη των ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν στην Πάτρα το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουνίου 2017 για να παρουσιάσουν τις παραδόσεις των περιοχών τους.

Τίτλος του τριήμερου Φεστιβάλ είναι « Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή». Θα συμμετάσχουν μέλη των ΚΑΠΗ από το Αγρίνιο, την Δράμα, την Θήβα, την Καισιαριανή στην Αθήνα, την Καστοριά, την Πετρούπολη και την περιοχή Χαϊδαρίου από Αθήνα, το Δήμο Συκιώνων στη Βόρειο Ελλάδα και την Πάτρα. Θα χορέψουν στο Θεατράκι στο λιμάνι και στην πλατεία Γεωργίου Α’. Την όλη πρωτοβουλία για τις χορευτικές αυτές εκδηλώσεις, είχαν ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.

Συνολικά θα λάβουν μέρος πάνω από 300 άτομα ενώ την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξενάγηση και δράσεις από το ΚΑΠΗ της Πάτρας. Μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα απονείμει αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες, στο περιβαλλοντολογικό πάρκο στην Πλαζ. Οι ταξιδιώτες θα επισκεφθούν τον ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγ. Ανδρέα, την Αχάια Κλάους και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

thebest.gr