Πάτρα: «Στολίδι» το ανοικτό θεατράκι στις Ιτιές – Ένας χώρος πολιτισμού δίπλα στο κύμα (pics)

0

Οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου, των μελών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων απέδωσαν καρπούς

Κάτι όμορφο έχει γίνει στις Ιτιές…

Τα δημοτικά συνεργεία, σε συνεργασία με τα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, αλλά και με τον εθελοντισμό που έδειξαν οι κάτοικοι έδωσαν και πάλι ζωή σε έναν χώρο πολιτισμού που πριν από μερικούς μήνες έμοιαζε να είναι εγκαταλειμμένος.

Ο λόγος για το Ανοικτό Θεατράκι των Ιτεών, μπροστά από τις εργατικές κατοικίες της Παραλίας, δίπλα από την θάλασσα. Ο χώρος μετά από τις εργασίες που έγιναν φτιάχτηκε.

Κόπηκαν τα χόρτα, βάφτηκε και διαμορφώθηκε με έναν τέτοιον τρόπο που είναι σε θέση να φιλοξενήσει διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες τοπικών συλλόγων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές επιδείξεις κτλ.

Παράλληλα με τις εργασίες που έγιναν στο θεατράκι πραγματοποιήθηκαν και διάφορες επισκευές, όπου τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, ενώ καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος της πλατείας και μπήκαν φωτιστικά που δίνουν μια άλλη αίσθηση στην περιοχή τις νύχτες.

 

Πάτρα: «Στολίδι» το ανοικτό θεατράκι στις Ιτιές - Ένας χώρος πολιτισμού δίπλα στο κύμα (pics)
Πάτρα: «Στολίδι» το ανοικτό θεατράκι στις Ιτιές - Ένας χώρος πολιτισμού δίπλα στο κύμα (pics)

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το όλο σημείο αποτελεί την μοναδική διέξοδο των κατοίκων της περιοχής προς την θάλασσα και όπως αποδεικνύεται από την καθημερινή παρουσία παρεών κάθε ηλικίας, ειδικότερα τις απογευματινές ώρες, η αναδιαμόρφωση του χώρου αποτελούσε μια κοινωνική ανάγκη για αυτή την λαϊκή συνοικία της Πάτρας.

Ένα σημείο πάντως που θα πρέπει άμεσα να φτιαχτεί αφού θα κάνει ακόμα πιο όμορφη την περιοχή είναι η πεζογέφυρα που υπάρχει εκεί η οποία ενώνει την κατοικημένη ζώνη με την παραλιακή.

Η πεζογέφυρα είναι σε κακή κατάσταση, έχει παρουσιάσει σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου και έχει φτάσει στο σημείο να είναι επικίνδυνη για όποιον επιχειρήσει να την περάσει.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι ο χώρος, (το θεατράκι, η πλατεία και το πάρκο) διαμορφώθηκε εκεί που πριν δεν πλησίαζε άνθρωπος και έτσι για ακόμα μία φορά φάνηκε ότι όταν υπάρχει θέληση και διάθεση από όλους πολλά μπορούν να γίνουν, σε αυτή την πόλη.

 

 

patrasevents.gr

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ