Τα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα φιγουράρουν στις όχθες της Λίμνης Κόμο

0

Αξέχαστα μοντέλα που άφησαν εποχή στο δρόμο και σαν πρωταγωνιστές σε κινηματογραφικές ταινίες

Θεαματικά σκηνικά και λαμπεροί πρωταγωνιστές από την ιστορία του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας περιμένουν τους επισκέπτες της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 στο Cernobbio, Β. Ιταλία.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς για ιστορικά αυτοκίνητα διοργανώνεται από το BMW Group Classic σε συνεργασία με το Grand Hotel Villa d’Este, και την επόμενη χρονιά το μότο της εκδήλωσης θα είναι «Hollywood on the Lake».

eleganza2

Από 25 – 27 Μαΐου 2018, το πάρκο και οι εκτάσεις της Villa d’Este και της γειτονικής Villa Erba στις όχθες της Λίμνης Como θα αποτελέσουν το τέλειο σκηνικό για τους πρωταγωνιστές των δύο και των τεσσάρων τροχών. Μαζί με την άψογα σκηνοθετημένη επισκόπηση της ιστορίας του αυτοκινήτου από τα πρώτα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς, η Έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 θα προσφέρει και πάλι μία γεύση από τη μετακίνηση του μέλλοντος με την αποκάλυψη θεαματικών Concept Cars και Πρωτοτύπων.

Το 2018, ο διαγωνισμός των ιστορικών αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει και πάλι οκτώ κατηγορίες, όπου εκπροσωπούνται όλα τα στάδια της ιστορίας του αυτοκινήτου, από προπολεμικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και προπολεμικά πολυτελή sedan μέχρι σπορ και gran turismo μοντέλα της μεταπολεμικής εποχής. Επομένως, τα κλασικά οχήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα προέρχονται από όλες τις σημαντικές εποχές της ιστορίας του αυτοκινήτου και του κινηματογράφου. Ιστορικά αυτοκίνητα από την εποχή του βωβού κινηματογράφου και τη χρυσή δεκαετία του 1920 θα φιγουράρουν δίπλα σε ονειρεμένα μοντέλα της περιόδου των πρώτων σύγχρονων blockbusters.

eleganza3

Επιπλέον, μοναδικά οχήματα θα παρουσιαστούν σε αρκετές ειδικές κατηγορίες. Ανάμεσά τους, αξέχαστα μοντέλα που άφησαν εποχή όχι μόνο στο δρόμο αλλά και σαν πρωταγωνιστές σε κινηματογραφικές ταινίες. Το «παρών» θα δώσουν και αγωνιστικά μονοθέσια της F1 από διαφορετικές δεκαετίες στην ανώτερη βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μπλε κορδέλα και η λίστα συμμετεχόντων είναι σήμα κατατεθέν της Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Αυτός ο διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά το 1929 και αποτέλεσε μία αρένα προβολής νέων αυτοκινήτων. Σήμερα είναι ο πιο αποκλειστικός και παραδοσιακός διαγωνισμός ομορφιάς για κλασικά οχήματα με αξιοζήλευτη κληρονομιά.

eleganza4

Η φάση επιλογής υποψηφίων για την Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 έχει ήδη ξεκινήσει. Η Επιτροπή Επιλογής καλεί τώρα ιδιοκτήτες εξαιρετικών κλασικών οχημάτων του παρελθόντος να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό.

Η Concorso di Motociclette θα ξεσηκώσει τη φαντασία του κοινού για όγδοη φορά με σπάνιους θησαυρούς από την ιστορία της μοτοσικλέτας. Μοτοσικλέτες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα παρελάσουν στους δρόμους του Cernobbio. Για μια ακόμα φορά θα είναι από τις πιο θεαματικές στιγμές του Σαββατοκύριακου στην Concorso d’Eleganza 2018. Την Επιτροπή Επιλογής απαρτίζουν ειδικοί από το χώρο της μοτοσικλέτας και θα επιλέξουν τους φιναλίστ σε αυτά τα καλλιστεία κλασικών μοντέλων σε δύο τροχούς. Η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει τις πρώτες υποψηφιότητες, ενώ είναι ευπρόσδεκτες και άλλες συμμετοχές.

eleganza5

Το επίσημο website του διαγωνισμού είναι ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες εξαιρετικών ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για online εγγραφές στο σύνδεσμο http://concorsodeleganzavilladeste.com. Για εισιτήρια εισόδου και πακέτα επισκεπτών μπορεί να γίνει κράτηση από τώρα στο website της έκθεσης.

eleganza6eleganza7eleganza8

.newsbeast.gr