Ερωτόκριτος στο Αρχαίο Ωδείο

  0

  3 Σεπτεμβρίου 2017

  21:00

  Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε ανάθεση αλλά και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος.

  Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, βασισμένος στo πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου, έρχεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας με ένα δυναμικό σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και το συνθέτη στο πιάνο, στο πλαισιο των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος

  Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ στην Κρήτη, στον τόπο που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος, η υποδοχή του έργου ήταν ενθουσιώδης.

  Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ανεβάσει πάλι τον Ερωτόκριτο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου.

  Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα) και Μέλα Γεροφώτη (Παραμάνα).

  Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

  INFOS
  Συναυλιακός Ε ρ ω τ ό κ ρ ι τ ο ς,
  του Δημήτρη Μαραμή
  ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

  ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

  Ερμηνεύουν:
  Θοδωρής Βουτσικάκης
  Ελένη Δημοπούλου
  Μέλα Γεροφώτη
  Στο πιάνο ο συνθέτης

  ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 €
  Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, μαθητικό ανέργων, πολυτέκνων, 65+)
  Προπώληση
  Γωνιά του Βιβλίου. Discover your way, Οπτικά Καραμούζη,
  Dur (Βότση 30)

  Έναρξη προπώλησης 3 Αυγούστου 2017
  Παραγωγή: Θέατρο Λιθογραφείον – Area 51

  Ερμηνεύουν:
  Θοδωρής Βουτσικάκης
  Ελένη Δημοπούλου
  Μέλα Γεροφώτη
  Στο πιάνο ο συνθέτης

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ