«Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» στο Επίκεντρο+

  0

  15 Οκτωβρίου 2017

  00:00

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των σχολείων της πόλης μας στις παραστάσεις «Η Σολομώντεια λύση», «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ έχει τη χαρά φέτος να παρουσιάσει το έργο του Λάκη Κουρετζή «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει». Μία περιπέτεια φαντασίας για μικρούς και μεγάλους.

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

  Ένα μικρό κορίτσι η Νίνα αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι ο Χρόνος και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι για να τον συναντήσει. Φανταστικοί ήρωες, ο Φύλακας του χρόνου, το αγόρι που το λένε Τικ-τακ, η Μνήμη, η Λήθη, ο Ύπνος, ο Παιχνιδοποιός την βοηθούν σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, σ’αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης.

  «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» στο Επίκεντρο+

  Ο συγγραφέας

  Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός – Σκηνοθέτης – Συγγραφέας- Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Παιδαγωγική θεάτρου, Αισθητική αγωγή και έκφραση του παιδιού στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Είναι ο θεμελιωτής του «θεατρικού παιχνιδιού» στην Ελλάδα. Ιδρυτής της ομάδας τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και συνιδρυτής μαζί με την Ανδρομάχη Μοντζολή της Εταιρίας καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Το 1995 εξελέγη στην Γαλλία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Θεάτρου των Παιδιών.

  Συντελεστές

  Σκηνοθεσία: Μίλτος Νίκας

  Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Δίπλας

  Video: Παναγιώτης Φαφούτης

  Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

  Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή

  Παίζουν οι ηθοποιοί:

  Μάρκος Γέττος

  Φιορέλα Μαστρόκαλου

  Γιώργος Παύλου

  Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου

  Κατερίνα Στασινού

  Φωτισμοί: Νίκος Γιατράκος

  Φωτογραφίες: Ίλια Ράγκου

  Σχεδιασμός εντύπων: Φίλιππος Μποτώνης

  Οργάνωση Παραγωγής:

  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

  Παραστάσεις: από Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ